ستاری در بیست و یکمین جشنواره تحقیقاتی علوم پزشکی رازی خبر داد:

افزایش سهم پژوهش کشور در بودجه سال آینده به یک درصد تولید ناخالص ملی

معاون علمی و فناوری رییس جمهوری خبر داد: سهم بودجه پژوهشی کشور در قالب لایحه بودجه سال 95، معادل یک درصد تولید ناخالص ملی (GDP) منظور شده است.

به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری رییس جمهوری، امروز (28 بهمن ماه) سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رییس جمهوری در بیست و یکمین جشنواره تحقیقاتی علوم پزشکی رازی حضور یافت و سخنرانی کرد.

در این مراسم که با حضور رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و جمعی از مسوولان و پژوهشگران حوزه پزشکی کشور برگزار شد، ستاری اظهار کرد: نیروی انسانی مهم‌ترین سرمایه یک کشور است و ایران با 4 میلیون و 800 هزار دانشجو رتبه 5 یا 6 دنیا را دارد و تعداد مهندسان فارغ التحصیل ایرانی برابر با فارغ التحصیلان کشور آمریکا در این زمینه است.
وی همچنین با بیان اینکه خروجی‌های این جشنواره علمی توسط بنیاد ملی نخبگان حمایت خواهد شد، ابراز کرد: اولویت ما، سرمایه‌گذاری بر روی دانشگاه‌های برتر کشور به صورت خاص است.

به دنبال حفظ سرمایه های انسانی بوده ایم
رییس هیئت امنای صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور با تاکید بر اینکه ما در دو سال اخیر به دنبال حفظ نیروهای انسانی یا همان سرمایه های انسانی بوده ایم، به لزوم تحول جدی در نهادها و دستگاه های پژوهشی کشور اشاره کرد و گفت: این موضوع در آنجا اهمیت می یابد که با مطرح شدن موضوع اقتصاد دانش بنیان در دو سال گذشته، تاکنون بیش از دو هزار شرکت دانش بنیان به ثبت رسیده اند و در حال حاضر، فعالیت می کنند.

فروش شرکت های دانش بنیان قابل قبول است
ستاری میزان فروش شرکت های دانش بنیان فعال در کشور را قابل قبول دانست با این حال تاکید کرد که نسبت به تولید ناخالص داخلی، همچنان باید افزایش یابد. 
وی ادامه داد: در بودجه پژوهشی سال آینده تغییرات قابل توجهی رخ داده است؛ به گونه ای که سهم بودجه پژوهشی کشور در قالب لایحه بودجه سال 95، معادل یک درصد تولید ناخالص ملی (GDP) منظور شده است. این امر، نشان از یک تحول بزرگ دارد که لازم است از بودجه در نظر گرفته شده، به درستی استفاده شود.

در علوم جدید سرمایه گذاری بیشتری شود
رییس ستاد توسعه علوم و فناوری های شناختی کشور با اشاره به اهمیت موضوع فناوری های همگرا (NBICS) ابراز کرد: باید در عرصه علوم جدید سرمایه گذاری جدی و بیشتری صورت گیرد. بر همین اساس لازم است تا پژوهش های بنیادی و مرز دانش را از تجاری سازی، جدا کنیم. بنابراین ما در معاونت علمی برنامه های گسترده ای در حوزه فناوری های همگرا شامل زیست فناوری، فناوری اطلاعات و ارتباطات، سلول های بنیادی و علوم شناختی داریم و سرمایه گذاری خوبی روی این علوم داریم.
معاون علمی و فناوری رییس جمهوری همچنین به میزان فروش و رقابت محصولات ایرانی در حوزه فناوری اطلاعات و زیست فناوری اشاره کرد و توضیح داد: امیدواریم بسیاری از قراردادهای تجاری سازی را تا قبل از پایان سال به نتیجه برسانیم. در همین زمینه حجم فروش شرکت‌های دانش بنیان در حوزه ICT و زیست فناوری برابر است اما حوزه زیست فناوری در بخش بین المللی فعالیت بیشتری دارد. بنابراین همین شرکت ها می توانند بخش پژوهشی کشور دستخوش تحول کنند.

حمایت از اساتید حوزه سلامت ادامه می یابد
رییس بنیاد ملی نخبگان در ادامه، با بیان اینکه حمایت از اساتید حوزه سلامت از سال گذشته در این بنیاد مورد توجه قرار گرفته است، افزود: این امر، در سال آینده به صورت ویژه پیگیری می شود. همچنین روی ۱۲ دانشگاه برتر به صورت خاص و ویژه سرمایه گذاری شده است که این برنامه ادامه خواهد داشت.
رییس ستاد توسعه فناوری های سلول های بنیادی کشور همچنین پیشرفت در حوزه پزشکی بالینی را قابل توجه توصیف کرد و گفت: در علوم بین رشته ای نیز اتفاقات خوبی در کشور افتاده است. از همین رو، همکاری دانشگاه های مهندسی و پزشکی یک بحث جدی است که باید پیگیری شود. باید پژوهشکده های مشترکی بین این دانشگاه ها ایجاد شود تا رشته های مختلف بتوانند حول یک موضوع با یکدیگر همکاری داشته باشند.
در پایان این مراسم، با حضور رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و معاون علمی وفناوری رییس جمهوری، از برگزیدگان بیست و یکمین جشنواره تحقیقاتی علوم پزشکی رازی تقدیر شد.

کلمات کلیدی
//isti.ir/ZyE9